OM DE MOTGÅNGAR SOM UPPSTÅTT.

Akira Kurosawa tackar ja till att komma 1996! Festivalen är överlycklig och råkar säga till en journalist att Kurosawa ska komma, vilket publiceras. Sedan meddelar Kurosawa att han på grund av sin kramp behöver två första klass-biljetter. Festivalen söker pengar överallt men kan inte skaka fram dem. Git Scheynius går ut på gården och sparkar sönder en soptunna!

Kopian av Eva Perón – The True Story anländer från Spanien till Stockholm 1997, men bara två av sex akter finns med. Panik utbryter. Det krävs i slutändan fem kopior för att pussla ihop hela filmen. Samtidigt väntar en festival i Norge ivrigt på filmen – och får den till slut inknölad i ICA-kassar.

“Du vet att du river sönder en originalteckning av Godard va?”

Demonregissören Jean-Luc Godard lovar att komma till festivalen för att motta Stockholm Lifetime Achievement Award 2001. Mitt under festivalen kommer dock ett läkarintyg som ska bevisa att han är sjuk samt en teckning på ett odjur som kramar om en bronshäst. Det är väl ett försök att be om ursäkt. Git blir vansinnig, river sönder teckningen och stampar på den. Någon försöker lugna henne: ”Du vet att du river sönder en originalteckning av Godard va?”

Wong Kar-wai, filmhistoriens största bitterljuva romantiker, får inte bara uppleva Stockholms bistra novemberväder. Han får sig även en rejäl kalldusch när han tar emot Stockholm Visionary Award 2008. En synnerligen omskakad Loka-flaska exploderar när regissören gör ett försök att släcka törsten under sitt Face2Face på Skandia. Kvällens moderator gör incidenten odödlig med de bevingade orden: ”I am so sorry on behalf of the bottle”

'Starstruck' 'Rabalder'