Fredrik Adolvsson, 36 år, arbetar som skyltmakare och är skribent på filmsajten Moviezine.

Vad ser du på festivalen?
– Jag ser mycket från mindre kända filmländer, här vill jag upptäcka nya guldkorn. Förra året såg jag mycket från Singapore, IIo ilo av Anthony Chen är jättebra. De större filmprojekten kommer jag ändå i kontakt med förr eller senare.

Vad är ditt rekord i antal filmer under en festival?
– 2013 såg jag 40 filmer på 12 dagar. För att klara det tar jag semester från jobbet under festivalen.

Vilken är den bästa filmen?
– The Source, eller Källan på svenska, är en extremt välgjord film som växlar mellan drama och komedi på ett fantastiskt sätt. Den är både allvarsam och rolig. En rolig film där det roliga ofta sätts i halsen.

Stark upplevelse?
– Jag var laddad inför filmen Into the Wild och förväntade mig att den skulle inspirera mig att vilja resa runt i världen. Men efter filmen ville jag inte resa, bara krama kompisen. En stark känsla som överraskade mig.

Vad vill du se mervar link = document.getElementById(‘link2736′);link.onclick = function(){document.location = link.getAttribute(‘href’);} av på festivalen?
– Jag älskar Horror night som koncept men jag efterlyser bättre skräckfilmer rent generellt. Det finns mycket bra filmer som görs där ute.