fredrikadolvsson
Fredrik Adolvsson, 36 år, arbetar som skyltmakare och är skribent på filmsajten Moviezine.

Vad ser du på festivalen?
– Jag ser mycket från mindre kända filmländer, här vill jag upptäcka nya guldkorn. Förra året såg jag en film från Singapore, IIo ilo av Anthony Chen som är jättebra. De större filmprojekten kommer jag ändå i kontakt med förr eller senare.

Vad är ditt rekord i antal filmer under en festival?
– 2013 såg jag 40 filmer på 12 dagar. För att klara det tar jag semester från jobbet under festivalen.

Vilken är den bästa filmen?
– The Source, eller Källan på svenska, är en extremt välgjord film som växlar mellan drama och komedi på ett fantastiskt sätt. Den är både allvarsam och rolig. En rolig film där det roliga ofta sätts i halsen.

Stark upplevelse?
– Jag var laddad inför filmen Into the Wild och förväntade mig att den skulle inspirera mig att vilja resa runt i världen. Men efter filmen ville jag inte resa, bara krama kompisen. En stark känsla som överraskade mig.

Vad vill du se mer av på festivalen?
– Jag älskar Horror night som koncept men jag efterlyser bättre skräckfilmer rent generellt. Det finns mycket bra filmer som görs där ute.

 

ANN2
Ann Sköld, arbetar inom it-branschen och har deltagit i fler festivaler än vad hon kan minnas.

Vad ser du på festivalen?
– Jag går mycket på känsla och väljer filmer efter humör. Och såklart efter tidigare filmerfarenheter och favoritpersoner inom film som till exempel Xavier Dolan och Claire Denis.

Vad är ditt rekord i antal filmer?
– Sexton filmer under en festival.

Vilken är den bästa filmen?
– Amour och Frozen River.

Sämsta film?
– Nix, minns ingen som passar in i den kategorin.

Stark personlig upplevelse?
– Face to face med Lee Daniels och Isabelle Huppert.

Vad vill du se mer av på festivalen?
– Ser fram emot ett fortsatt bra urval av fantastisk film.

 

KENNET2
Kennet Vrågård, 49 år, arbetar som färgkonsult och som varit på alla festivaler sedan starten 1990.

Vad ser du på festivalen?
– Jag går brett och plockar filmer från flera genrer och från olika länder.

Vad är ditt rekord i antal filmer på festivalen?
– Normalt ser jag mellan 10-12 filmer, men som mest har det blivit närmare 20 stycken. Fler intryck klarar jag inte av.

Bästa upplevelsen?
– Filmen Pulp fiction är en av mina favoriter. Stämning i biografen blev magisk när Quentin Tarantino kom in och presenterade filmen. Häftigt!

Vad vill du se mer av på festivalen?
– Jag vill slå ett slag för bra komedier. Dessutom gillade jag den spontanitet som fanns tidigare på festivalen, som att Tarantino presenterade sin film i biografen. I dag har det blivit mer uppstyrt.